Halibut w sosie estragonowo-pomarańczowym

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Sok pomarańczowy, grejpfrutowy i wermut gotować na małym ogniu w stalowym garnku. Kiedy płyn bardzo mocno odparuje dodać do niego łyżkę musztardy, dobrze wymieszać i połączyć ze śmietanką kremówką. Zostawić sos na małym ogniu, by zgęstniał. Rybę posolić, posypać pieprzem i mąką. Zrumienić rybę na maśle. Wlać sos na patelnię i chwilę gotować razem, aż ryba będzie gotowa, dodać świeży estragon, uzupełnić przyprawy. Dodać cząstki pomarańczy do sosu by się zagrzały.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE