Smażony sandacz z ikrą sielawy

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 6)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 600 g filetów z sandacza
- 2 łyżki masła
- 2 małe czerwone cebule, pokrojone w krążki
- pęczek koperku
- 150 ml gęstej śmietany
- 4 łyżki solonej ikry sielawy
Przygotowanie:
Filety przekroić na mniejsze kawałki, usmażyć, cały czas podlewając rumianym masłem. Umieścić na talerzach, na wierzchu położyć po łyżce śmietany, udekorować cebulą, koperkiem i ikrą sielawy.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze