Marynowany sandacz z sosem musztardowym

Marynowany sandacz z sosem musztardowym zobacz Marynowany sandacz z sosem musztardowym 2018-06-19 13:00:55
Marynowany sandacz z sosem musztardowym
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszaj w misce. Filety sandacza dokładnie natrzyj. Rybę włóż do naczynia skórą do dołu. Naczynie przykryj folią spożywczą. Rybę dociśnij deską z obciążeniem i wstaw do lodówki minimum na dobę. Przygotuj dodatki. W misce utrzyj żółtka. Dodaj musztardę, białe wino, miód i sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Sos dopraw koprem włoskim, solą i świeżym posiekanym koperkiem. Zrób ostro-słodki sos. W misce wymieszaj sok z limonki z łyżką cukru pudru. Dodaj posiekaną papryczkę chili i sos sojowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zamarynowany filet sandacza oczyść z nadmiaru marynaty i pokrój w cienkie plastry, ale bez skóry. Na talerzu ułóż plastry sandacza i podawaj je z sosami. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE