Parowany pstrąg

Parowany pstrąg zobacz Parowany pstrąg 2018-06-19 13:00:58
Parowany pstrąg
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • filety z 1 pstrąga
  • garść suszonej trawy cytrynowej
  • 3 kłącza świeżej trawy cytrynowej
  • świeża mięta
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do garnka do gotowania na parze wlać wodę, dodać suszoną trawę cytrynową. Na sitku do gotowania ułożyć warstwę świeżych kłączy trawy i zioła, a na nich ułożyć posolone i popieprzone filety lekko skropione sokiem z cytryny. Gotować ok. 10 minut. Podawać z fasolką szparagową i salsą pomidorową.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE