Parowany pstrąg

Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
- filety z 1 pstrąga
- garść suszonej trawy cytrynowej
- 3 kłącza świeżej trawy cytrynowej
- świeża mięta
- bazylia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Do garnka do gotowania na parze wlać wodę, dodać suszoną trawę cytrynową. Na sitku do gotowania ułożyć warstwę świeżych kłączy trawy i zioła, a na nich ułożyć posolone i popieprzone filety lekko skropione sokiem z cytryny. Gotować ok. 10 minut. Podawać z fasolką szparagową i salsą pomidorową.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy na Boże Narodzenie
Dania z ryb
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze