Kanapka z boczkiem pieczonym na słomie z sałatką z kiszonych ogórków

Boczek pieczony na słomie
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

2 ciabatty
Sałatka:
  • 5 średnich ogórków kiszonych
  • czerwona cebula
  • świeży lubczyk
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Upiecz boczek. Mięso opłucz i dokładnie wysusz. Posól, popieprz i natrzyj świeżymi ziołami. Skórę natnij w kratkę. W brytfance ułóż słomę, na słomie połóż boczek i piecz półtorej godziny w 160-170 stopniach.
Ogórki pokrój na cienkie plastry, dodaj pokrojoną w krążki cebulę oraz posiekany lubczyk. Sałatkę polej miodem i oliwą. Dokładnie wymieszaj.
Musztardę wymieszaj z miodem.
Bułki przekrój i przesmaż na maśle, po czym ułóż na dole mięso, a później ogórki i musztardę.
Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA