Kutia
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pszenicę przebrać, wypłukać i namoczyć na noc. Następnie ugotować ją do miękkości, kilka razy zmieniając wodę. Osaczyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć, po czym dwukrotnie zemleć. Rodzynki przez kilka minut moczyć w gorącej wodzie, odcedzić. Orzechy włoskie i migdały drobno posiekać. Następnie mak starannie wymieszać z miodem, cukrem i przygotowanymi bakaliami. Schłodzić przez noc w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE