Sałatka z jajkiem i bekonem

Sałatka z jajkiem i bekonem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jajka w koszulkach:
Zagotować wodę w płytkiej patelni. Dodać octu z białego wina. Zmniejszyć gaz i zamieszać wodę, żeby wirowała w jednym kierunku. Wbić jajka po jednym. Gotować do ścięcia się białka – żółtko musi pozostać półpłynne – przez 2 – 3 min. Wyłożyć je łyżką cedzakową na ręcznik papierowy (można wyrównać krawędzie). Wyłączyć gaz i zakryć wodę, żeby móc odgrzać jajka.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE