Wielkanocny omlet z pieca

Omlet wielkanocny
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Potrawy wielkanocne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski. Dodaj kawałki białej kiełbasy, posiekany czosnek, cebulę i natkę. Na koniec dodaj śmietanę. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Masę jajeczną dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną. Gdy masa jajeczna zetnie się na bokach, wstaw omlet do rozgrzanego piekarnika. Piecz do momentu, aż omlet dobrze się zetnie.
Idealnym dodatkiem do świątecznego omletu będzie pietruszkowe pesto. Pęczek natki pietruszki, orzechy laskowe, miód, sok z cytryny, czosnek i olej zmiksuj. Pesto dopraw solą.
Wielkanocny omlet serwuj z pietruszkowym pesto. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA