PRZEPISY NA KARNAWAŁPRZEPISY NA KARNAWAŁ

Wielkanocny omlet z pieca

Omlet wielkanocny zobacz Omlet wielkanocny 2018-06-19 13:00:57
Omlet wielkanocny
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Potrawy wielkanocne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski. Dodaj kawałki białej kiełbasy, posiekany czosnek, cebulę i natkę. Na koniec dodaj śmietanę. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Masę jajeczną dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną. Gdy masa jajeczna zetnie się na bokach, wstaw omlet do rozgrzanego piekarnika. Piecz do momentu, aż omlet dobrze się zetnie.
Idealnym dodatkiem do świątecznego omletu będzie pietruszkowe pesto. Pęczek natki pietruszki, orzechy laskowe, miód, sok z cytryny, czosnek i olej zmiksuj. Pesto dopraw solą.
Wielkanocny omlet serwuj z pietruszkowym pesto. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE