Sałatka z plasterków warzyw

Sałatka z plasterków warzyw
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przepis




Dobrać barwne warzywa, np. cukinię, marchewkę, czerwone i żółte buraki, fenkuł, kalarepę, seler, szparagi, rzodkiew. Obrać warzywa, które tego wymagają. Bulwy pokroić w cienkie plastry na krajalnicy, a warzywa takie jak szparagi - obieraczką.
Wymieszać wszystko prócz buraków w misce z oliwą, dodać dwie garści posiekanego koperku i skórkę z cytryny. Doprawić solą morską, grubo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Ułożyć na półmisku, ozdabiając plasterkami buraków.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE