Sałatka z awokado, suszonymi pomidorami i kiełkami

Sałatka z awokado, suszonymi pomidorami i kiełkami
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • kilka liści sałaty lodowej
  • 10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych
  • 5 dag pestek dyni
  • 1 awokado
  • 5 dag suszonych pomidorów z oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka kremu balsamicznego
  • kilka owoców miechunki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do miseczek utworzonych z liści sałaty lodowej wkładamy kiełki, pokrojone suszone pomidory, kawałki awokado i posypujemy pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni z odrobiną sosu sojowego. Polewamy kremem balsamicznym oraz odrobiną oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Dekorujemy owocami miechunki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE