Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego

Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:



Składniki:
3 pomarańcze podzielone na cząstki
¼ czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plastry
½ bulwa fenkułu pokrojona w cienkie plastry
2 łyżeczki octu z białego wina
½ pęczek mięty (liście)
1/3 szklanki plastrów migdałów
sól

Sałatka z pomarańczy i fenkułu:
Do miski włóż pomarańcze, czerwoną cebulę, fenkuł i dodaj ocet. Dopraw solą i dobrze wymieszaj.
Przed podaniem dodaj miętę i migdały.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE