Grillowany indyk z pęczakiem z curry

Grillowany indyk z pęczakiem zobacz Grillowany indyk z pęczakiem 2018-06-19 12:28:22
Grillowany indyk z pęczakiem
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla

Składniki:

Indyk

Pęczak z curry

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Udziec podzielić na małe porcje. Przygotować marynatę. Zioła, trawę cytrynową i imbir drobno posiekać, dodać olej sezamowy, sok cytrynowy, sól i pieprz. Udziec zalać marynatą i odstawić na ok. 0,5 h. Smażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu.

Przygotowanie pęczaku:
Warzywa pokroić w julienne. Podsmażyć na patelni, dodać posiekany czosnek i imbir. Połączyć z pęczakiem dodać mieszankę indyjskiego curry.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE