Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce podany z domowymi nachos

Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce zobacz Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce 2018-06-19 13:01:09
Surowy pstrąg marynowany w gruszkowej nalewce
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cebulę, papryczkę chili i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki. Kolendrę posiekaj. Warzywa skrop sokiem z cytryny i zalej nalewką. Do zalewy włóż kawałki świeżej ryby. Całośc dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, żeby ryba się ścieła i składniki przegryzły.
Z mąki i wody zagnieć i wyrób ciasto. Uformuj małe, cienkie placuszki. Posmaruj je z wierzchu odrobiną masła. Dopraw je gruboziarnistą solą i płatkami chili. Placki piecz w piekarniku w 200 stopniach.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE