Grillowane szaszłyki z domowym chutneyem

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Schab oczyść z błon i pokrój na cienkie kawałki.
Wszystkie składniki marynaty połącz w misce i dodaj do niej mięso. Mięso marynuj przez 2 godziny.
Super dodatkiem do szaszłyków będzie domowy chutney. Jabłko pokrój w małą kostkę. Cebulę, czosnek i chilli drobno posiekaj. Na patelni rozpuść cukier. Do karmelu dodaj posiekane owoce i warzywa.
Na koniec dodaj agrest. Składniki duś na wolnym ogniu. Od czasu do czasu dolewaj do nich wody.
Z zamarynowanej koźliny przygotuj szaszłyki. Kawałki mięsa nabijaj naprzemiennie z cebulkami. Szaszłyki grilluj na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Super dodatkiem będzie marynowana cebula. W misce plastry cebuli zalej oliwą i octem. Dodaj świeże listki kolendry i posiekane chilli. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE