Grillowane rybne szaszłyki

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Ilość osób:
1

Przepis

Składniki:
300 g płaskonia albo karmazyna
2 łyżki czerwonej pasty curry
1 filiżanka natki kolendry
2 posiekane dymki
sok i skórka z 1 limetki
1 posiekany liść limetki kaffir
pół łyżeczki oleju sezamowego
1 łyżeczka sosu rybnego
olej z otrębów ryżowych
kolendra i limetka do dekoracji

Przygotowanie:
Wszystkie składniki (poza olejem i dekoracją) rozdrobnić na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku. Tak przygotowaną masą okleić metalowe albo drewniane, namoczone szpadki do szaszłyków.
Średnio rozgrzany grill natłuścić olejem. Grillować szaszłyki na złocisty kolor z obu stron.
Podawać z kolendrą i cząstkami limetki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE