Młode ziemniaki z grilla

Młode ziemniaki z grilla
Oceń przepis:
93 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

  • kilkanaście młodych
  • średniej wielkości ziemniaków
  • oliwa do posmarowania
  • posiekany świeży rozmaryn
  • sól i pieprz do smaku
  • patyczki do pieczenia

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i obgotować przez 7-8 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, zostawić by trochę ostygły. Nabijać po trzy na patyczki do szaszłyków, posmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem i piec na grillu przez kilka minut, aż się przyrumienią. Przed podaniem posypać posiekanymi listkami rozmarynu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE