Frywolne śliweczki

Frywolne śliweczki zobacz Frywolne śliweczki 2018-06-19 12:27:07
Frywolne śliweczki
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Namocz śliwki w winie marsala. Przebierz orzechy. Do każdej śliwki włóż połówkę orzecha. Popieprz. Owiń cieniutkimi plasterkami boczku. Przebij metalową wykałaczką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C na 8-10 minut. Wino, w którym moczyły się śliwki wygotuj z łyżeczką octu balsamicznego do konsystencji syropu. Polej upieczone śliwki. Obsyp pietruszką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE