Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa zobacz Zupa ogórkowa 2018-06-19 12:26:28
Zupa ogórkowa
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i umyć pod bieżącą, zimną wodą. Do przygotowanego wcześniej rosołu wrzucić pokrojone już w kostkę ziemniaki. Gotować około 20 minut pod półprzykryciem. W tym czasie na tarce z dużymi otworami zetrzeć ogórki kwaszone. Dodać do gotującej się zupy. Przed podaniem zupę zabielić.

Sposoby zabielania zupy
Do osobnej miseczki odlać trochę zupy, dodać do niej odrobinę śmietany i dokładnie wymieszać. Przelać do garnka głównego z zupą. Wymieszać.

Do osobnej miseczki, w której znajduje się roztrzepane ze szczyptą soli żółtko dolać odrobinę zupy. Dokładnie wymieszać i przelać całość do garnka głównego.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE