Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i umyć pod bieżącą, zimną wodą. Do przygotowanego wcześniej rosołu wrzucić pokrojone już w kostkę ziemniaki. Gotować około 20 minut pod półprzykryciem. W tym czasie na tarce z dużymi otworami zetrzeć ogórki kwaszone. Dodać do gotującej się zupy. Przed podaniem zupę zabielić.

Sposoby zabielania zupy
Do osobnej miseczki odlać trochę zupy, dodać do niej odrobinę śmietany i dokładnie wymieszać. Przelać do garnka głównego z zupą. Wymieszać.

Do osobnej miseczki, w której znajduje się roztrzepane ze szczyptą soli żółtko dolać odrobinę zupy. Dokładnie wymieszać i przelać całość do garnka głównego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA