Szaszłyk z polędwicy wołowej na warzywach z rusztu

Szaszłyk z polędwicy wołowej
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam na lato (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Polędwicę kroję w małe plastry i marynuję w musztardzie, papryce w proszku, majeranku soli i pieprzu. Cebule kroję w plastry. Na namoczone w wodzie patyczki nadziewam na przemian mięso, boczek i cebulę. Piekę na ruszcie. Warzywa kroję w cząstki i plastry, dodaję sól i pieprz, ocet, miód, oliwę oraz posiekany rozmaryn. Powoli opiekam na ruszcie z każdej strony i podaję do szaszłyków.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA