Szaszłyk z polędwicy wołowej na warzywach z rusztu

Szaszłyk z polędwicy wołowej zobacz Szaszłyk z polędwicy wołowej 2018-06-19 13:01:09
Szaszłyk z polędwicy wołowej
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam na lato (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Polędwicę kroję w małe plastry i marynuję w musztardzie, papryce w proszku, majeranku soli i pieprzu. Cebule kroję w plastry. Na namoczone w wodzie patyczki nadziewam na przemian mięso, boczek i cebulę. Piekę na ruszcie. Warzywa kroję w cząstki i plastry, dodaję sól i pieprz, ocet, miód, oliwę oraz posiekany rozmaryn. Powoli opiekam na ruszcie z każdej strony i podaję do szaszłyków.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE