Spaghetti aglio olio peperoncino

Spaghetti aglio olio peperoncino zobacz Spaghetti aglio olio peperoncino 2018-06-19 13:01:08
Spaghetti aglio olio peperoncino
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 0,5 kg spaghetti agnesi
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 świeże papryczki chili
  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • sól
  • 100 g parmezan w kawałku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Makaron ugotuj al dente, w dużej ilości osolonej wody. Posiekaj drobno czosnek i papryczki. W rondlu lekko rozgrzej oliwę i obsmaż w niej (bez karmelizacji) papryczkę, następnie dodaj czosnek i obsmaż 3 sekundy. Natychmiast dodaj odcedzony wcześniej makaron i całość smażąc wymieszaj. Przypraw niewielką ilością soli. Przełóż makaron do dużej miski i zetrzyj na niego parmezan.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE