Spaghetti aglio olio peperoncino

Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 0,5 kg spaghetti agnesi
- 2 ząbki czosnku
- 3 świeże papryczki chili
- 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
- sól
- 100 g parmezan w kawałku
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente, w dużej ilości osolonej wody. Posiekaj drobno czosnek i papryczki. W rondlu lekko rozgrzej oliwę i obsmaż w niej (bez karmelizacji) papryczkę, następnie dodaj czosnek i obsmaż 3 sekundy. Natychmiast dodaj odcedzony wcześniej makaron i całość smażąc wymieszaj. Przypraw niewielką ilością soli. Przełóż makaron do dużej miski i zetrzyj na niego parmezan.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Makarony, kluski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze