Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy
Obazda zobacz Obazda 2018-06-19 13:00:50
Obazda
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 200 g sera camembert
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 100 g tłustego twarogu
  • 2 cebule czerwone
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki + trochę do posypania
  • ok. 50 ml jasnego piwa
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka kminku
  • paluszki do podania

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ser camembert drobimy widelcem, dodajemy masło, twaróg, paprykę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie razem rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Pół cebuli kroimy bardzo drobno, podobnie szczypior i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i schładzamy. Cebulę kroimy w krążki i obkładamy nią schłodzony ser, posypujemy papryką, wbijamy paluszki i podajemy jako bawarską przekąskę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE