Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej

Pstrąg pieczony marynowe w oliwie zobacz Pstrąg pieczony marynowe w oliwie 2018-06-19 13:01:02
Pstrąg pieczony marynowe w oliwie
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 1 pstrąg na osobę
  • sól, pieprz
  • gałązka selera naciowego
  • łyżka oliwy cytrynowej
Składniki sosu
  • 3 łyżki oliwy truflowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 mały wyciśnięty ząbek czosnku
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wnętrze pstrąga posól i popieprz. Do brzuszka włóż gałązkę selera naciowego. Z zewnątrz wysmaruj oliwą cytrynową. Włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 20 minut w temp 190 stopni C. W słoiczku wymieszaj sos z oliwy truflowej, soku cytrynowego, wyciśniętego ząbka czosnku i soli. Polej sosem upieczone pstrągi, wyjęte z folii.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

puma0703 7 lat temu

Przepis na pstrąga pani Maryli jest fantastyczny mało skomplikowany i smaczny a oliwe truflową specjalnie z Włoch przywiozła mi moja mama polecam Smacznego

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE