Makaron orkiszowy z orzechami

Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 400 g makaronu orkiszowego
- 100 g orzechów makadamia i pecan
- natka pietruszki
- 1 cytryna
- 4 łyżki oleju lnianego
- sól
Przygotowanie:
Posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Posiekaj pietruszkę. Zetrzyj skórkę z cytryny. Wyciśnij sok z jednej połówki. W rondlu lekko podgrzej olej ze skórką cytrynową, pietruszką, sokiem z cytryny i solą. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź go i dodaj do sosu. Wrzuć orzechy i wymieszaj. Podawaj z pieczoną rybą.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia włoska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze