Makaron orkiszowy z orzechami

Makaron orkiszowy z orzechami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Posiekaj pietruszkę. Zetrzyj skórkę z cytryny. Wyciśnij sok z jednej połówki. W rondlu lekko podgrzej olej ze skórką cytrynową, pietruszką, sokiem z cytryny i solą. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź go i dodaj do sosu. Wrzuć orzechy i wymieszaj. Podawaj z pieczoną rybą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE