Czekoladowe tiramisu

Czekoladowe tiramisu
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mascarpone i dalej ubijać. Ubić śmietanę i dodać do żółtek, cukru i serka mascarpone. Brendy dodać do kawy rozpuszczonej w syropie cukrowym. W kawie na 1 sekundę zanurzyć herbatniki lub biszkopty i układać na dnie szklanek. Przykryć kremem przygotowanym ze śmietany, żółtek, cukru, mascarpone i białek. W mikrofalówce rozpuścić czekoladę i z niej zrobić kolejną warstwę. Operację powtórzyć – krem + czekolada. Umieścić w lodówce na 5 godzin.
Przed podaniem oprószyć kakao.

© Jacek Sikora

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE