Gołąbki z rybą i pęczakiem w sosie kurkowym

Gołąbki z rybą i pęczakiem w sosie kurkowym
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Gołąbki

Składniki:

  • kilka liści czerwonej kapusty
  • kilka liści kapusty włoskiej
  • 100 g pęczaku
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 cebula
  • 400 g filetów z ryb słodkowodnych (szczupak
  • sandacz
  • płoć)
  • masło
  • sól
  • pieprz ziołowy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Sparzyć liście czerwonej kapusty pamiętając, że do wody należy wlać kilka łyżek octu, łyżkę cukru i kilka goździków. Liście kapusty włoskiej umyć i osuszyć. Pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystkie warzywa przesmażyć na maśle. Filety z ryby zmielić lub pokroić w drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z pęczakiem doprawić solą i pieprzem. Farsz podzielić na równe części i zawinąć w kapuściane liście jak tradycyjne gołąbki. Gołąbki ugotować na parze.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE