Szaszłyczki rybne

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia brazylijska

Składniki:

  • filety z ryby o zwartym
  • białym mięsie

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać składniki marynaty. Rybę pokroić na kawałki o boku ok. 2,5-3 cm. Kawałki ryby ponadziewać na patyczki do szaszłyków, uprzednio namoczone na 15 minut w zimnej wodzie lub na metalowe szpikulce. Szaszłyczki posmarować obficie marynatą. Ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec około 8 minut, przewracając. Ryba powinna się dobrze przypiec z każdej strony, zanim zabierzemy się za przewracanie — dzięki temu z łatwością odejdzie od rusztu i się nie rozpadnie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE