Krokiety z ogonkiem

Krokiety z ogonkiem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Babeczki wielkanocne (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jajka posiekać, wrzucić do miski. Paluszki krabowe rozmrozić, pokroić drobno i dodać do jajek. Całość ugnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać pokrojoną papryczkę chilli i łyżkę kolendry. Doprawić solą i pieprzem. Krewetki rozmrozić. Z masy jajecznej formować kulki dookoła krewetek, zostawiając
wystający ogonek. Smażyć na głębokim tłuszczu.

Sos
Do miski wlać mleko kokosowe, sok z limonki. Dodać posiekaną kolendrę, wymieszać, podawać schłodzony.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Lasiczka 7 lat temu

zrobiłam je na święta, wyglądają efektownie ale w smaku bez większych rewelacji. Stwierdziłabym nawet że średnie. Jeśli to ma być tajski przepis to powinien mieć tzw "kopa" a to było po prostu mdławe.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE