Grillowane faszerowane kalmary

Grillowane faszerowane kalmary
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
6 oczyszczonych krewetek
2 pokrojone filety z płaskonia
skórka i sok z jednej cytryny
po jednej łyżce świeżego oregano, mięty i koperku
1 rozgnieciony ząbek czosnku
sól morska
czarny pieprz
4 średnie oczyszczone tuby kalmarów
2 łyżki oliwy
1 cytryna
skórka cytryny i koperek do dekoracji

Przygotowanie:
Krewetki, rybę, skórkę z cytryny, zioła i czosnek rozdrobnić w blenderze. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowaną masą nadziać tuby kalmarów. Dołożyć po kawałku cytryny. Grillować na natłuszczonym grillu, aż kalmary będą rumiane.
Przed podaniem pokroić w plastry.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE