Grillowane faszerowane kalmary

Grillowane faszerowane kalmary
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
6 oczyszczonych krewetek
2 pokrojone filety z płaskonia
skórka i sok z jednej cytryny
po jednej łyżce świeżego oregano, mięty i koperku
1 rozgnieciony ząbek czosnku
sól morska
czarny pieprz
4 średnie oczyszczone tuby kalmarów
2 łyżki oliwy
1 cytryna
skórka cytryny i koperek do dekoracji

Przygotowanie:
Krewetki, rybę, skórkę z cytryny, zioła i czosnek rozdrobnić w blenderze. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowaną masą nadziać tuby kalmarów. Dołożyć po kawałku cytryny. Grillować na natłuszczonym grillu, aż kalmary będą rumiane.
Przed podaniem pokroić w plastry.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE