Koktajl z krewetek

Seria kulinarna:
Delia na zimę (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Przepis



Sos
300 ml gęstego, domowego majonezu
2 łyżki stołowe keczupu
1 łyżka deserowa sosu Worcester
kilka kropli sosu Tabasco
1 łyżka deserowa świeżego soku z limonki

kilka garści pokrojonej, kruchej sałaty i liści rukoli
pokrojone w kostkę awokado
½ kg ugotowanych krewetek
szczypta pieprzu kajeńskiego

Składniki sosu starannie mieszamy
W dużych pucharkach układamy warstwę zieleniny, posypujemy kostkami awokado i krewetkami.
Polewamy sosem, posypujemy pieprzem i podajemy jako przystawkę.

© Delia Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE