Szaszłyki dziadka Petera

Szaszłyki dziadka Petera
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
1 kg wołowiny pokrojonej w kostkę
2 średnie cebule pokrojone w dużą kostkę
2 czerwone papryki pokrojone na spore kawałki
100 g pieczarek
200 g wędzonego bekonu pokrojonego w dużą kostkę
sól

Marynata:
1 filiżanka czerwonego wina
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
3 gałązki tymianku
pół posiekanej cebuli
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu Worcestershire
1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:
Do mięsa dodać składniki marynaty. Dokładnie wymieszać, zakryć i wstawić do lodówki na całą noc. Rozgrzać grill. Mięso odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Uformować szaszłyki z wołowiny, cebuli, papryki, pieczarek i bekonu. Posypać solą i grillować przez 8 minut obracając co jakiś czas.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE