Feta grillowana

Feta grillowana
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 1.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

  • plastry greckiego sera feta grubości 1,5 cm
  • plastry pomidora
  • suszone oregano
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa extra vergine

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na kwadracie folii aluminiowej położyć mniejszy kwadrat pergaminu. Na każdym pergaminie trochę mniejszy od niego plaster fety. Na każdym plastrze fety położyć plaster pomidora, na to odrobinę suszonego oregano i oliwy. Zamknąć ser w pakieciku z folii i ułożyć na grillu. Grillować ok. 10 minut, podawać na gorąco.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE