Feta grillowana

Feta grillowana
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

  • plastry greckiego sera feta grubości 1,5 cm
  • plastry pomidora
  • suszone oregano
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa extra vergine

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na kwadracie folii aluminiowej położyć mniejszy kwadrat pergaminu. Na każdym pergaminie trochę mniejszy od niego plaster fety. Na każdym plastrze fety położyć plaster pomidora, na to odrobinę suszonego oregano i oliwy. Zamknąć ser w pakieciku z folii i ułożyć na grillu. Grillować ok. 10 minut, podawać na gorąco.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA