Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem

Frykas z kurczaka zobacz Frykas z kurczaka 2018-06-19 12:27:07
Frykas z kurczaka
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kurczaka i pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć na maśle z dodatkiem cebuli pokrojonej w piórka i groszku. Dodać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić białym winem. Dusić ok. 2 minut, dodać śmietankę i gotować do momentu powstania kremowego sosu. Dodać pietruszkę i przyprawy. Podawać z białym ryżem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

gragatedi 5 miesięcy temu

Szybkie , smaczne danie.

wojcieszko 7 miesięcy temu

Super przepis. Ja bardzo lubię wszystkie dania, które zawierają grzyby. Do tego dodałem trochę wywaru grzybowego Krakus i to jeszcze bardziej przesunęło akcent na smak grzybów.

RozMarynek 10 miesięcy temu

Kapitalne i proste na szybką kolację.

jamb01 2 lata temu

super, oby więcej takich przepisów

T0MEK 2 lata temu

Frykasy bomba, tylko nie miałem groszku więc zrobiłem bez ;)

czezik78 2 lata temu

muszę wypróbować bo na zdjęciach frykas wygląda obłędnie.

Agnieszka Laskowska 4 lata temu

Pycha

cook_girl 6 lat temu

Zgadzam się z poprzednikiem. Smakiem nie powala i chyba na miano "frykasu" nie zasługuje, ale przygotowuje się dobrze i łatwo. Wygląda też ciekawie. Dzięki groszkowi sos stał się ciekawie zielony :) Reasumując: smakowało :)

akwamaryna011 7 lat temu

zdecydowanie lepiej wygląda niż smakuje - przyprawiony solą, pieprzem i gałką muszkatołową ma właściwie tylko temperaturę i konsystencję. chociaż wiadomo że po kurczaku ze śmietaną nie oczekuje się wyraźnego smaku, to ten przepis i tak mnie zdziwił.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE