Schab cielęcy z młodą smażoną kapustą

Schab cielęcy z młodą smażoną kapustą
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z cielęciny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Schab podziel na kilka mniejszych części. W mięsie zrób kieszeń. Do środka nałóż liście estragonu i pikantną pastę z papryki. Mięso dopraw pieprzem, solą i zwiń w folię.
Zrób nakłucia i ponownie zawiń mięso w folię. Tak przygotowane mięso gotuj w wodzie przez 10 minut.
Następnie na dużej ilości masła z liściem laurowym dokładnie przesmaż schab z każdej strony. Przygotuj młodą kapustę. Jabłka pokrój w małą kostkę. Kapustę posiekaj.
Na maśle podsmaż jabłka. Dodaj kapustę i odrobinę ją posól. Następnie dodaj rodzynki i kawałki boczku.
Na koniec dolej koniak, bulion i dodaj miód. Poczekaj, aż woda odparuje. Gotową kapustę posyp świeżym koperkiem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE