Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Pulpety cielęce z sosem koniakowo-grzybowym

Pulpety cielęce z sosem koniakowo-grzybowym zobacz Pulpety cielęce z sosem koniakowo-grzybowym 2018-06-19 12:59:39
Pulpety cielęce z sosem koniakowo-grzybowym
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z cielęciny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę i czosnek wrzuć do blendera. Dodaj sok z cytryny, oregano, natkę pietruszki, bazylię, miętę i masło. Dodaj chałkę, zalej maślanką i zblenduj na jednolitą masę.
Otrzymaną masę przypraw solą, pieprzem i połącz z mięsem. Następnie uformuj kulki, oprusz mąką i wrzuć do garnka z gotującą się wodą. Do wody na pulpety dodaj liście laurowe, ziele angielskie i czosnek.
Przygotuj sos. Cebule pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka i duś na maśle. Dodaj pokrojone pieczarki, por i rozmaryn. Dodaj koniak, demi glace i bulion wołowy. Całość przypraw solą, pieprzem i wrzuć pulpety.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE