Mule w białym winie

Mule w białym winie zobacz Mule w białym winie 2018-06-19 12:59:53
Mule w białym winie
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na dużej i głębokiej patelni, na 3 łyżkach oliwy podsmaż marchewkę, seler, czosnek oraz cebulę. Po upływie około 3 minut dodaj pomidory i duś do momentu, aż zaczną się rozpadać.
Następnie wlej białe wino i doprowadź całość do wrzenia. Na sam koniec dodaj mule, przykryj patelnię pokrywką i gotuj 3 minuty.
W międzyczasie posiekaj bardzo drobno natkę pietruszki i zerwij kilka liści selera naciowego do dekoracji.
Wstrząśnij energicznie patelnią tak, aby smaki dobrze się wymieszały.
Zdejmij pokrywkę i sprawdź, czy wszystkie mule są otwarte. Zamknięte mule wyrzuć.
Dodaj natkę pietruszki oraz listki selera naciowego.
Podawaj od razu ze świeżą, chrupiącą bagietką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE