Mus z łososia z kremem z awokado - Marieta Marecka

Mus z łososia z kremem z awokado zobacz Mus z łososia z kremem z awokado 2018-06-19 13:00:55
Mus z łososia z kremem z awokado
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski, Inne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do moździerza wrzucamy pieprz, kapary i tłuczemy. Łososia wrzucamy do dostawki do blendera, dodajemy pieprz z moździerza. Dodajemy 1/4 soku i skórkę do łososia i miksujemy na gładką masę. Wykładamy do miseczki. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy i w kawałkach dodajemy do blendera, zalewamy sokiem z cytryny, dodajemy twaróg, cukier, sól, pieprz i listki tymianku. Miksujemy całość na krem. Układamy w pojemniczkach na łososiu. Całość dekorujemy gałązkami tymianku, startą skórką z cytryny, kaparkiem i ćwiartką pomidorka.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE