Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Krem z pieczarek

Krem z pieczarek zobacz Krem z pieczarek 2018-06-04 15:27:57
Krem z pieczarek
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

4 szklanki bulionu / 1 l

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Suszone grzyby zalać jedną szklanką wody. Cebulę pokroić w półksiężyce, pieczarki na połówki. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę oraz pieczarki i smażyć, rzadko mieszając, przez 5 - 6 minut. W międzyczasie posiekać czosnek, obrać ziemniaki oraz marchew i pokroić w kostkę. Najpierw do garnka dodać czosnek i przesmażyć przez 30 sekund. Wlać żubrówkę i zdeglazować. Po tym czasie dodać ziemniaki, marchew oraz namoczone, suszone grzyby i krótko zamieszać. Wlać bulion, przykryć i gotować do miękkości przez około 20 minut. Doprawić gałką, solą oraz pieprzem i zblendować na gładki krem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE