Zupa fasolowa z wędzoną śliwką

Wegańska zupa fasolowa
Oceń przepis:
64 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę, marchew i pietruszkę pokroić w równą, drobną kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać warzywa oraz wędzoną śliwkę, liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, pieprz i kminek.
Na sam koniec dodać posiekać czosnek, ziemniaki oraz pozostałe przyprawy i smażyć kolejną minutę. Dodać wtedy fasolę wraz z wodą, w której się moczyła przez noc, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 1,5 godziny.
Kiedy fasola będzie miękka, doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z posiekaną świeżą pietruszką i ulubionym pieczywem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA