Ryż po warszawsku

Ryż po warszawsku zobacz Ryż po warszawsku 2018-06-19 13:00:13
Ryż po warszawsku
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny

Składniki:

Sałatka z kiszonek:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotuj sos. Do średniego garnka wlej przecier pomidorowy i bulion. Wszytko gotuj na małym ogniu. Gdy płyny się połączą, dodaj przyprawy - sól, pieprz, jałowiec i gałkę muszkatołową. Następnie dodaj pozostałe składniki: ryż, kawałki pieczeni, groszek, orzechy i posiekaną natkę pietruszki. Całość dopraw solą, pieprzem i przełóż do wysmarowanej masłem brytfanki.
Wierzch obsyp startym serem. Ryż zapiekaj w piekarniku przez ok. 10 minut w 180 stopniach.
Przygotuj szybką sałatkę z kiszonych warzyw.
Kiszone pomidory, konserwowe patisony, kiszoną rzepę, kiszone rzodkiewki, czosnek marynowany z chili, natkę pietruszki pokrój i przełóż do miseczki. Warzywa dopraw pieprzem i wymieszaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE