Sałatka z buraków z winem i winogronami

Sałatka z buraków z winem i winogronami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz buraki. Ugotuj je z goździkami i cynamonem w niewielkiej ilości wody. Kiedy lekko zmiękną, pokrój na cienkie plastry. Wrzuć ponownie do wywaru i dolej wino. Gotuj pod przykryciem około 15 min. Dopraw i zagęść rozwodnioną mąką. Ostudź, dodaj czerwoną fasolę i pokrojone na połówki winogrona (bez pestek). Dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem. Przełóż do salaterek. Podaj z białym pieczywem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA