Sałatka z buraków z winem i winogronami

Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- 0,5 kg buraków
- 0,5 puszki fasoli czerwonej konserwowej
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 0,25 kg czerwonych winogron
- pieprz czerwony w ziarnach
- sól
- cukier
- cynamon kora (do smaku)
- 10 goździków
Przygotowanie:
Obierz buraki. Ugotuj je z goździkami i cynamonem w niewielkiej ilości wody. Kiedy lekko zmiękną, pokrój na cienkie plastry. Wrzuć ponownie do wywaru i dolej wino. Gotuj pod przykryciem około 15 min. Dopraw i zagęść rozwodnioną mąką. Ostudź, dodaj czerwoną fasolę i pokrojone na połówki winogrona (bez pestek). Dopraw do smaku solą, cukrem, pieprzem. Przełóż do salaterek. Podaj z białym pieczywem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia koszerna
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze