Makaron z sosem warzywnym

Makaron z sosem warzywnym
Oceń przepis:
144 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 5)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • 300 g pełnoziarnistego spaghetti
  • oliwa z oliwek
  • parmezan
Sos:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cukinia
  • 1 marchewka
  • 4 duże pomidory (lub puszka krojonych pomidorów)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Na oliwie z oliwek podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chili. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę i cukinię. Przyprawić solą i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu około 10 minut często mieszając. Dodać pokrojone pomidory i smażyć kolejne 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. 

Do sosu dodać ugotowany makaron. Smażyć razem przez chwilę, aż sos połączy się z makaronem. Podawać posypane tartym parmezanem lub z kilkoma anchovis i polane oliwą z oliwek.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA