Chłodnik z winogron

Chłodnik z winogron zobacz Chłodnik z winogron 2018-08-13 12:58:26
Chłodnik z winogron
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Namoczone migdały odcedzić. Dodać do blendera razem z wodą, winogronami, chlebem, czosnkiem oraz sporą szczyptą soli i zostawić na 5 minut.
W międzyczasie rozgrzać patelnię i uprażyć płatki migdałów, następnie pokroić na pół kilka kulek winogron do podania. Odstawić na bok.
W naczyniu blendera zacząć miksować wszystkie składniki do momentu, aż zmienią się w gładki ¬chłodnik. Wtedy wciąż powoli blendująć wlać ocet, a następnie olej i miksować kolejną minutę do momentu, aż krem zmieni się w lśniącą emulsję.
Gotowy krem schłodzić i podawać z oliwą, prażonymi migdałami, pokrojonymi winogronami oraz świeżo zmielonym pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE