Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Krupnik z obierek ziemniaczanych

Wegański krupnik zobacz Wegański krupnik 2018-08-13 12:58:25
Wegański krupnik
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na palniku gazowym opalam cebulę, w tym czasie ziemniaki szoruję i obieram. Na dnie garnka rozgrzewam olej i dodaję przekrojoną na pół opaloną cebulę oraz wysuszone, ziemniaczane obierki. Podsmażam wszystko przez 4 - 5 minut, następnie delikatnie wyjmuję obierki.
W międzyczasie wszystkie warzywa kroję w kostkę, dodaję do cebuli na ziemniaczanym oleju razem z kaszą, liściem laurowym, grzybami oraz zielem angielskim i podsmażam przez 10 - 12 minut.
Po upływie tego czasu dodaję świeże zioła, wlewam wodę i wszystko gotuję przez 15 - 20 minut. Na koniec podaję z chipsami ziemniaczanymi oraz natką pietruszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE