Burgery buraczane

Burgery buraczane zobacz Burgery buraczane 2018-08-13 12:58:25
Burgery buraczane
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 2.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie
Ilość osób:
10

Składniki:

  • 2 szklanki startych buraków
  • 1 ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • ½ szklanki prażonego słonecznika
  • ½ szklanki prażonego sezamu
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szklanki bułki tartej
  • ¼ szklanki oleju roślinnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • sól i czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy rękami, aż do uzyskania klejącej masy. Jeżeli masa nie klei się wystarczająco, wystarczy dodać więcej oleju i bułki tartej.
Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu pieczenia (albo po upływie 20 minut) delikatnie obracając kotlety na drugą stronę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE