Smażone pomidory

Smażone pomidory
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pomidory pokrój na grube plastry. Obtocz w mące kukurydzianej i smaż na oleju na złoty kolor. Usmażone pomidory osącz na ręczniku papierowym. Kukurydzę wrzuć na patelnię, dodaj olej Kujawski z bazylią, skórkę z cytryny, chilli, pieprz, sól i listki świeżej kolendry. Na talerzu ułóż rukolę. Połóż plastry pomidorów i wyłóż kukurydzę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE