Smażona cukinia z serem i wiśniami

Smażona cukinia z serem i wiśniami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cukinię pokrój w plastry. Delikatnie oprósz je solą, pieprzem i smaż na złoty kolor z dwóch stron. Olej Kujawski 3 ziarna delikatnie podgrzej i dodaj do niego świeże liście mięty.
Na usmażone plastry cukinii pokrusz kozi ser. Danie posyp wydrylowanymi kawałkami wiśni. Na koniec wszystko polej olejem z listkami mięty. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE