Smażona cukinia z serem i wiśniami

Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 cukinie
- olej Kujawski 3 ziarna
- opakowanie twarogowego sera koziego
- 75 g wiśni
- garść liści świeżej mięty
Przygotowanie:
Cukinię pokrój w plastry. Delikatnie oprósz je solą, pieprzem i smaż na złoty kolor z dwóch stron. Olej Kujawski 3 ziarna delikatnie podgrzej i dodaj do niego świeże liście mięty.
Na usmażone plastry cukinii pokrusz kozi ser. Danie posyp wydrylowanymi kawałkami wiśni. Na koniec wszystko polej olejem z listkami mięty. Smacznego!
Na usmażone plastry cukinii pokrusz kozi ser. Danie posyp wydrylowanymi kawałkami wiśni. Na koniec wszystko polej olejem z listkami mięty. Smacznego!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia polska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze