Żur
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Posiekaną cebulę smażymy na oliwie. Po chwili dodajemy czosnek, pozostałe warzywa oraz trzonki pieczarek. Smażymy do lekkiego zezłocenia. Dodajemy do bulionu warzywnego. Ziemianki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Pozostałe pieczarki podsmażamy na patelni. Do zupy dodajemy majeranek, chrzan, zakwas. Zupę zagotowujemy mieszamy, dodajemy maślankę i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pod koniec doprawiamy świeżym czosnkiem i serwujemy ze smażonymi pieczarkami, kiełbaskami z paniru i gotowanym jajem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE