Krem chrzanowy

Krem chrzanowy
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Tuż po zakończeniu tarcia chrzanu rozgrzać na patelni śmietanę. Do gorącej wrzucić chrzan, zagotować. Gotować aż chrzan zmięknie. To jest baza, którą można dłużej przechowywać w słoiku w lodówce. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE