Łososiowy dip z łamanym chlebem

Łososiowy dip z łamanym chlebem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 filiżanka odsączonego przez noc jogurtu
  • 1-2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 6 liści mięty
  • 1 filiżanka łososia z puszki
  • 4 kawałki zgrillowanego chleba górskiego

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie składniki poza łososiem i chlebem rozdrobnić w blenderze na gładką masę.
Odsączonego łososia rozdrobnić widelcem. Dodać 2 łyżki przygotowanego wcześniej sosu i wymieszać. Resztę sosu podać jako dip.
Serwować z kawałkami grillowanego chleba.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE