Sos z porów i grzybów

Sos z porów i grzybów
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Białe części oczyszczonego pora pokroić w szerokie ukośne paski, czosnek posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pora i czosnek, dodać sól, pieprz, paprykę i tymianek. Dodać odsączone grzyby, płyn zachować. Lekko podsmażyć grzyby, wlać metaxę, odparować. Wlać rosół i wodę z grzybów, zagotować, chwilę dusić. Zagęścić sos łyżką masła orzechowego, uzupełnić przyprawy, podawać do kaszy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE